Pilgrimsmusslor masala från Goa

Pilgrimsmusslor masala från Goa
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor masala från Goa

Av: Usha Ananthakrishan

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Heta indiska pilgrimsmusslor är något nytt att testa för dig som vill experimentera i köket. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ha tandpetare eller smågaffel vid servering.

Nyfiken på Spicy nuts som också finns på bilden?

Här hittar du receptet.

Ingredienser

  • 0,5 kg pilgrimsmussla, delade i halvor
  • 1 gul lök
  • 3 msk matolja
  • salt

Masala

  • 5 torkade röd chilifrukt, alt 3-4 färska chilifrukt
  • 1,5 tsk hel kummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 7 hela nejlikor
  • 1 cm kanelstång
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skiva löken i tunna skivor.
  2. Lägg ingridienserna till masalan i en matberedare och mal till en fin pasta.
  3. Värm olja i en wokpanna. När oljan är varm, lägg i löken och sautera till den är gulbrun. Lägg i malen pasta och fräs cirka 5-8 minuter på mellanhög värme, lägg i pilgrimmusslorna, smaksätt med salt och fräs (detta tar mindre än 3 minuter). Vara vaksam på att pilgrimsmusslorna inte blir överkokt, då blir de sega. Servera på en platt tallrik.