Korv på Enköpingsvis

0 röster
4
Korv på Enköpingsvis
Foto: TV4

Att laga korv på Enköpingsvis innebär, enligt det här receptet, att servera korven med ett omosat rotmos och en palsternackspuré!

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 fläsk-/köttkorvar (à ca 300 g)

Omosat rotmos

  • 0,5 kålrot (400 g)
  • 2 morötter (300 g)
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk rostade hasselnötter (ev hackade)
  • 1 msk färskpressad citronjuice

Palsternackspuré

  • 2 palsternackor (ca 200 g)
  • 1 potatis (ca 100 g)
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Omosat rotmos: Skala kålroten och morötter. Skär dom i ca 5 cm långa stavar.
  2. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av.
  3. Stek rotfruktsstavarna i 1 msk olivolja. Strö över persilja och hasselnötter. Smaka av med ½ tsk salt och citronjuice.
  4. Palsternackspuré: Skala palsternackan och potatis, skär dem i bitar. Koka dem i mjölken tills de är mjuka.
  5. Mosa dem och blanda med crème fraiche. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  6. Koka korven enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera rotfrukterna och palsternackspurén till korven. Som alternativ till korv, servera gärna med fläsklägg.
15 oktober 2008
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept