Ungsstekt pumpa med za´atar och syrlig yoghurt

Ungsstekt pumpa med za´atar och syrlig yoghurt
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Ungsstekt pumpa med za´atar och syrlig yoghurt

15 ingredienser

55 m

Ugnsrostad butternutpumpa kryddad med za'atar. Serverad med en syrlig yoghurtsås med mynta och koriander. Fantastiskt gott att servera som tillbehör på grillkvällen eller som del av en buffé.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pumpa

  • 2 butternutpumpor
  • 4 msk za'atar
  • 3 msk olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar

yoghurtsås

  • 200 g grekisk yoghurt
  • 1 knippe färsk mynta
  • 2 tsk sumak
  • 1 msk malen koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, riven skal och saft
  • svartpeppar

Servering

  • färsk bladpersilja
  • 2 tsk nigellafrön
  • 1 chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Klyv pumpan och skrapa loss kärnorna med en sked. Skala och dela sedan pumpan i stora bitar.
  3. Rör ihop en marinad av Za'atar och olja och gnid in pumpabitarna så att det blir täckta ordentligt. Lägg pumpan på plåten och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 40-45 minuter eller tills pumpan börjar svartna i kanterna.
  4. Blanda samtliga ingredienser för yoghurtsåsen. Låt vila i kylen tills det är dags att servera.
  5. Lägg upp den rostade pumpan på ett serveringsfat. Klicka över yoghurt och toppa med hackad persilja, nigellafrön och chili.