• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Smarrig umamiburgare

Smarrig umami vegoburgare

Smarrig umamiburgare

6 steg att laga

12 ingredienser

45 min

En hamburgare som får det att vattnas i munnen! Färsen kryddas med umami, som ger en rund, fyllig och mustig smak. Burgaren toppas med krispiga parmesanchips och stekt svamp.

Umami krydda Santa Maria

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Japanese Natural Umami.

Ingredienser

portioner4 portioner

Parmesanchips

  • 50 g parmesanost, riven

Hamburgare

  • 600 g vegofärs (formbar)
  • 2 msk Santa Maria Japanese Natural Umami
  • 2 msk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 30 g smör

Tillbehör

  • 100 g shiitakesvamp
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 ml tomatsås
  • 100 g sallad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Värm ugnen till 230 grader.
  2. Fördela den rivna parmesanosten i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga osten i ugnen i ca 5 minuter, tills osten har smält till gyllenbruna krispiga chips. Låt parmesanchipsen svalna på bakplåtspapper.
  3. Krydda färsen med Natural Umami och Tellicherry Black Pepper. Rör ihop färsen med händerna tills ingredienserna har blandat sig väl.
  4. Forma färsen till fyra bollar och tryck ut den lätt tills de är 2,5 cm tjocka och ca 1 dm i diameter. Stek biffarna i smör på medelvärme till önskad stekgrad.
  5. Skiva svampen och stek den gyllene i smör.
  6. Servera burgarna i hamburgerbröd med tomatsås, rödlök, majonnäs, romansallad, parmesanchips, skivade tomater och stekt svamp.