Ulrikas lavendeldröm med blåbärsfyllning

8 - 10

Ett nyttigare alternativ på cheesecake med frukt- och mandelbotten, blåbärsfullning och kokostopping.

7 maj 2015
8 - 10

Du behöver

  • 10 torkade dadlar
  • 6 torkade fikon
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandel
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sukrin
  • 2,5 dl kesella vanilj
  • 2 dl blåbär

Topping

  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 2 msk sukrin
  • färska lavendelblommor

Gör så här

  1. Lägg dadlar, fikon och mandelmjöl i en matberedare och kör till en smet. Tillsätt mandel, kokosolja, kakao och vanilj och pulsa ihop det så att mandeln fortfarande är i bitar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform och tryck ut smeten i formen. Ställ kallt.
  3. Blötlägg gelatinbladen och koka upp grädden med sukrin. Låt svalna, krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa till gräddblandningen. Vispa ner gelatinbladen så att de löser upp sig i grädden.
  4. Tillsätt kesella och blåbär och rör runt så att fyllningen bli härligt blåfärgad. Fördela fyllningen över bottnen och ställ kallt.
  5. Smält kokosolja i ett vattenbad och tillsätt kakao och sukrin. Låt svalna något och fördela sedan chokladtoppingen på kakan. Dekorera med lavendelblommor och ställ kallt till servering
Kommentera receptet

Fler goda recept