Spansk tortilla diablo

Kryddig potatisomelett med chorizo!

10 december 2007

Du behöver

  • 3 st Idahopotatisar
  • 4 msk olivolja
  • 3 st ägg
  • 4 msk strimlad chorizo-korv
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen i 3-4 mm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl och ånga av sig så de blir "torra".
  2. Värm olivoljan i en teflonpanna. Sautera korvstrimlorna och potatisskivorna i oljan tills de är gyllenbruna. Slå över de uppvispade äggen. Smaksätt med salt och peppar. Baka allt i ugn 175 grader, 30-35 min. Vänd tortillan (ta hjälp av en tallrik) och baka i ytterligare 5 min.
  3. Låt Tortillan svalna, den kan även serveras kall. Skär den i lagom stora bitar och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept