4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk torsk
  • en halv gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • salt och peppar

romdessing:

  • 100 g ishavsrom
  • 3 dl gräddfil
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • salt och peppar
  • 6 skivor ljust bröd
  • isbergssallat
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • dill till dekoration

Gör så här

  1. Kör den benfria torsken i matberedare tillsammans med grovt hackad lök. Knäck i ägget och tillsätt matlagningsgrädden. Salta och peppra. Kör till en slät färs.
  2. Forma färsen till fyra lika stora biffar och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör, 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekning.
  3. Blanda ner ishavsromen i gräddfilen och klipp ner rikligt med dill och gräslök. Smaka ev. av med salt.
  4. Stek brödskivorna lätt. Lägg på stora blad av isbergssallat. Placera ut de nystekta torskburgarna och garnera med ringar av rödlök och paprika. Klicka på generöst med dressing och avsluta med en halv brödskiva.
19 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept