Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad

14 röster
4
Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad
Foto: Malte Danielsson

Ett av våra bästa recept - alltid gott och uppskattat! Variera med olika ostar, t ex feta, gorgonzola, brie, mozzarella eller parmesan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 150 g getost
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 50 g pekannötter
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 förp sockerärter
  • 1 persika
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 2 dl groddade mungbönor eller andra groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200  grader.
  2. Skär laxen i fyra bitar och gör ett snitt igenom varje filé på längden.
  3. Tryck ner getost i skåran. Strö på salt, peppar och pekannötter.
  4. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  5. Skär sparrisen i bitar.
  6. Lägg sparris och sockerärter i lätt- saltat kokande vatten i någon minut.
  7. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
  8. Dela persikan och skär den i bitar.
  9. Tillsätt persika, olivolja, citronsaft, salt, peppar och hackad färsk dill. Blanda om ordentligt.
  10. Servera fisken med salladen och färska mungbönsgroddar.
10 oktober 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept