Laxsoppa

0 röster
30 min
4

En nyttig soppa med massor av bra vitaminer.

Vad gäller grädden väljer vi i första hand matlagningsgrädde (15%) för att hålla nere mängden av det mättade fettet som förekommer i mejeriprodukter.

Löken, paprikan och broccolin ger ett bra tillskott på vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, cirka
  • 1 l fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 100 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 6 schalottenlökar
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 dl färska broccolibitar
  • 2 dl svarta linser "Le Puy"
  • olivolja
  • 1,5 tsk curry
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar
  • färsk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Skiva champinjoner. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlök. Finhacka purjolök och skär av buketter från broccolin.
  2. Häll lite olivolja i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök svarta linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
  3. Skär laxen i mindre bitar och lägg i soppan tillsammans med broccolibitarna. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer curry. Strö på hackad bladpersilja innan servering.
27 augusti 2008

Laddar fler recept