Tre sorters krämiga sillar

Ulrika Davidsson porträtt

Tre sorters krämiga sillar

25 ingredienser

Tre sorters krämiga sillar består av senapssill, örtsill och pepparrotssill.

Se fler recept från

Efter tio

Ingredienser

Senapssill

  • 1 förp "5 minuters sill"
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Örtsill

  • 1 förp "5 minuters sill"
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, skal
  • 1 dl färska örter, blandade (t ex dill, basilika, persilja, gräslök)
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotssill

  • 1 förp "5 minuters sill"
  • 0,5 dl färsk pepparot, finriven
  • 2 msk kapris
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av sillagen och skölj filéerna.
  2. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar.
  3. Blanda ner ingredienserna till senapssillen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål.
  4. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.