Nöthalloumi med balsamsallad

Nöthalloumi med balsamsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Nöthalloumi med balsamsallad

8 ingredienser

15 min

Halloumi är en ganska salt ost som är utmärkt att steka i skivor. Panera den med nötter och dina favoritörter och servera till drinken eller varför inte som förrätt tillsammans med sallad och balsamvinäger!

Ingredienser

portioner
  • 200 g halloumiost
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • peppar
  • blandade örter, hackade (t ex rosmarin, oregano eller timjan)
  • 50 g hasselnötskärnor, flagade eller hackade
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär halloumiosten i fingertjocka trekanter.
  2. Vispa ägget, pressa vitlöken och krydda med nymalen peppar.
  3. Vänd osten först i mjölet därefter ägget och sist i ört- och nötblandningen.
  4. Grovhacka örterna och blanda med nötterna.
  5. Stek ostbitarna gyllenbruna i olivolja på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida.