Ugnsstekt känguru med potatiskaka, mangold och shitakesvamp

Ugnsstekt känguru med potatiskaka, mangold och shitakesvamp

Av: Ulrika Bengtsson

Från: Kockduellen

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g kängurukött
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,12 pumpa (även pumpakärnorna)
  • 2 potatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl mangold, strimlad
  • 1 msk honung
  • 10,5 dl shiitakesvamp
  • 6 körsbärstomater, halverade
  • matolja, att pensla köttet i
  • olivolja, att steka i
  • smör, att steka i
  • salt
  • vitpeppar
  • några gräslöksstrån till garnering

Gör så här

  1. Pensla känguruköttet i matolja och grilla det. Salta, peppra och ställ in i 175° ugn i 10 - 12 min. Tag ut och låt vila i 4 - 5 min. Rosta pinjenötter och pumpakärnor i torr panna, salta.
  2. Potatiskakor: Skala och riv potatisar (2/3) och pumpa (1/3). Blanda med ägg, salt och vitpeppar. Forma till 4 potatiskakor och stek i olivolja tills de blir gyllenbruna.
  3. Fräs mangolden i olivolja. Tillsätt honungen, salta och peppra. Stek svampen i smör, salta och peppra och vänd till sist ner tomaterna.
  4. Uppläggning: Grunda med en potatiskaka på varje tallrik, lägg därpå mangold och svampblandning. Skär köttet i skivor och lägg runt. Strö över pinjenötter och pumpakärnor och garnera med några gräslöksstrån.