Kycklingspett och majssoppa med kokosmjölk

0 röster
4

Du behöver

  • 5 dl majskorn, färska eller frysta
  • 1 förp osötad kokosmjölk
  • raps- eller majsolja
  • 0,5 l vatten
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 lime, saften
  • citrongräs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 potatisar, i cm-stora bitar
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 avokado

Kycklingspett:

  • 2 ben- och skinnfria kycklingbröst, skärs i 1 cm tjocka strimlor
  • mangochutney
  • kokosflingor
  • flingsalt
  • träspett, blötlagda

Gör så här

  1. Skär bort majsen från kolvarna om färsk majs används. Spara i så fall kolvarna till buljongen.
  2. Ha raps- eller majsolja i en kastrull. Lägg ner potatisen, vattnet, kycklingbuljongen, kokosmjölken, limesaften, citrongräs, lök, vitlök och salt och peppar. Ha också i majskolvarna om ni använt färsk majs. Sjud tills potatisen är mjuk, cirka 8-10 min. Ta upp ev majskolvar.
  3. Vispa sönder potatisen, så att soppan får en simmig konsistens.
  4. Kycklingspett:
  5. Trä upp kycklingstrimlorna på de blöta träspetten. Salta och peppra. Stek i het panna någon min på varje sida. Stek klar några min i 200 grader varm ugn. Pensla därefter kycklingspetten i mangochutney, och ha till sist kokosflingor och flingsalt runtom.
  6. Servera spetten till majssoppan.
  7. Garnera gärna med lite limesaft och koriander.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept