Rökt makrill

5 röster
25 min
4
Rökt makrill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Att röka sin makrill själv är underbart gott och känns riktigt lyxigt. Här serveras makrillen med smörvärmda sockerärtor och bönor.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 makrillar
  • 25 sockerärtor
  • 1 förp solrosskott (groddar)
  • 1 citron
  • smör att steka i
  • 4 port potatismos
  • salt
  • peppar
  • körsbärsspån till röken
  • Abu-rök (finns att köpa i fiskebutiker)

Gör så här

  1. Rensa och filéa makrillen. Lägg spånen i Abu-röken. Lägg sedan i makrillen och låt stå i cirka 12-15 minuter tills den är färdig.
  2. Smält smöret i en kastrull. Värm bönorna och groddarna i smöret. Pressa citron över. Salta och peppra.
  3. Lägg upp makrillen på en tallrik när den är klar. Lägg potatismos på fisken och servera med de smörvärmda grönsakerna.
9 januari 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept