Karl Gustafs fisk - Kungligt gott

15 november 2007
4

Du behöver

  • 8 st rödspättefiléer (2 hela fiskar)
  • 3 dl kantareller
  • 4 st svartrötter
  • smör att steka i
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl savoykål, strimlad
  • 2 msk honung
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Smöra 4 runda formar (t ex portionssuffléformar) och lägg fiskfiléerna runt insidan av kanterna, två i varje form. Salta, peppra och låt gå i ugnen på 200° i 10 minuter.
  2. Smörstek kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Skala och dela svartrötterna. Koka dem mjuka i 1 dl vatten och mjölken smaksatt med salt och vitpeppar. Låt dem rinna av.
  3. Fräs savoykålen tillsammans med honungen, slå på 1 dl vatten och grädden och låt det hela puttra någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Vid serveringen, lägg en bädd av kål på varje tallrik, placera en fiskrundel (befriad från sin form) ovanpå och fyll den med svamp. Garnera med svartrötterna och resten av svampen.
Visa mer
Kommentera receptet

Du kanske gillar

Fler goda recept