Thaikyckling med kokosmjölk och grönt

Thaikyckling
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Thaikyckling med kokosmjölk och grönt

18 ingredienser

40 m

Kycklingfilé med thailändska smaker. Serveras med grönt, råris och cashewnötter.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk vitlök, riven
  • 2 tsk ingefära, riven
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • 1 röd paprika
  • 10-12 salladsärtor (eller sockerärtor)
  • 1 gul lök
  • 400 ml kokosmjölk (en burk)
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk honung
  • 0,5 limefrukt
  • 10 minimajs
  • 1 dl broccolibuketter
  • färsk koriander
  • cashewnötter

Serveras med

  • råris (eller basmatiris)

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
  3. Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
  4. Skär paprika och sockerärter i bitar.
  5. Värm en wok eller en stekpanna.
  6. Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
  7. Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
  8. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
  9. Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
  10. Smaka av med mer currypasta om det behövs.
  11. Dekorera med koriander och cashewnötter.
  12. Servera med råris eller basmatiris.