En bas - 3 färgglada soppor

Ulrika Davidsson porträtt

En bas - 3 färgglada soppor

23 ingredienser

25 min

Denna soppbas kan du använda för att göra tre smarriga och färggranna soppor.

  • Paprikasoppa med halloumi
  • Morotssoppa med ingefära och groddar
  • Spenatsoppa med fetaost och pinjenötter

Ingredienser

portioner

Soppbas

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 tsk torkade örter
  • salt
  • svartpeppar

Paprikasoppa med halloumi

  • 500 g grillad paprika, på glasburk
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 förp halloumiost, att toppa med
  • 1 msk olivolja, att toppa med
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad att toppa med

Morotssoppa med ingefära och groddar

  • 10 små morötter, strimlade
  • 2 msk färsk ingefära, strimlad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0,5 dl rostade pumpafrön, att toppa med
  • 20 g groddar, att toppa med
  • 4 msk gräddfil, att toppa med

Spenatsoppa med fetaost och pinjenötter

  • 300 g fryst spenat
  • 150 g fetaost, att toppa med
  • 30 g pinjenötter, att toppa med

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Häll olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök någon minut. Häll på honung och vatten.
  3. Smula ner en buljongtärning och strö på lite örtkryddor.
  4. Lägg ner ingredienserna till din valfria soppa. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med ost, grönsaker, frön, nötter och färska örter.