Äppelpaj GI och LCHF

Äppelpaj GI och LCHF
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Äppelpaj GI och LCHF

9 ingredienser

Den här pajen är vansinnigt god och passar den riktige GI-fanatikern och LCHF-anhängaren. /Ulrika Davidsson

Fiberhusk finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

portioner
  • 10 aprikoser
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 1 krm malen kardemumma
  • 4 svenska äpplen
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka aprikoserna och lägg i en bunke.
  3. Knäck i ett ägg och blanda ner vatten, fiberhusk och kardemumma.
  4. Låt svälla i någon minut.
  5. Bred ut degen på en pappersklädd plåt.
  6. Skala och skiva äpplena.
  7. Fördela äppelskivorna över degen och tryck ner dem lite.
  8. Blanda socker och kanel och strö över pajen tillsammans med mandelspån.
  9. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin färg.
  10. Servera med en klick vispad grädde.