Sommaren godaste flintastek

Sommaren godaste flintastek

Sommaren godaste flintastek

Av: Ulrik Lindelöv

10 ingredienser

En köttbit med hetta från chili att lägga på grillen. Serveras med en morot- och avokadosallad samt limeyoghurtssås.

Ingredienser

portioner
  • 1 flintastek, chilimarinerad
  • 6 morötter
  • 2 avokador
  • 5 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd spansk chilifrukt
  • 0,5 limefrukt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 0,5 msk honung

Gör så här

  1. Börja med salladen. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av och spola morötterna hastigt i kallt vatten.
  2. Skala och skär avokadon i tärningar. Finstrimla salladslök och koriander.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Strö över flingsalt. Lägg allt i en stor bunke och vänd försiktigt.
  4. Blanda yoghurt, limeskal, limesaft och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. När glöden är grå är det dags att börja grilla. Skär med en kniv i svålen.
  6. Grilla i 25 minuter. Vänd flera gånger under grillningen.
  7. Låt köttet vila en stund.
  8. Skär flintasteken i tunna skivor och servera med salladen och limeyoghurtsåsen.