Sex cocktailrätter
Ingredienser
Färskost med hasselnöt, sommartryffel och körsbärspotatis:
- 1 dl kesella (el liknande)
- 2 msk hasselnötter, finhackade
- sommartryffel
- 12 mini körsbärspotatisar
- persilja
Princess med Kalixrom och filmjölksgelé:
- 6 Princesspotatisar (kokta)
- 30 g löjrom
- 1 dl filmjölk
- 1 gelatinblad [2 g]
- gräslök
- citron, skalet, rivet
Citronångad piggvar med sommartomat, rökt salt och örter:
- 120 g piggvar
- 0,5 citron (endast skal)
- 6 tomater av ex pärltomat
- rökt salt
- dragon
- dill
- gräslök
Stekt tunnbröd med naturlig anklever och smultronkräm:
- 1 tunnbröd
- 1 dl olja
- salt
- 45 g smultron
- 2 msk vatten
- 0,5 msk strösocker
- 90 g ankleverterrin, av naturlig anklever
- några droppar smultron eller hallonvinäger
- salt
- peppar
Spickeskinka med senapspicklad morot:
- 6-8 skivor spickeskinka
- 3 blastmorötter (skalade o kokta)
- 0,5 dl cidervinägersenap
- salt
- peppar
Sotad kalvbringa med spritärtkräm och krusbär:
- 80 g kalvbringa, kokt
- 50 g spritärtor, pillade
- vatten
- salt
- 3 krusbär
- körvel