Tymen bagille

0 röster
4

Tymen Bagille är mynta- och dillkryddat ris med bondbönor som serveras med kyckling på arabiskt vis.

Se Ulrika och Karim laga sin arabiska mat

här

.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • 600 g ris
  • smör
  • 1 kg gröna färska eller frysta bondbönor
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka mynta, färsk
  • 1 knippe dill, stor
  • Salt, efter smak
  • 1 st gurka
  • 5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Koka kycklinglåren i 9 deciliter rejält saltat vatten i ca 30 minuter.
  2. När kycklingen är färdigkokt, ta en ny kastrull men spara kokvattnet!
  3. Fräs riset i smör.
  4. Tillsätt hackad mynta och dill och hela bondbönor.
  5. Koka allt tillsammans i kycklingbuljongen, den som kycklingen kokat i = 1,5 dl buljong per dl ris i 20 minuter.
  6. Stek kycklinglåren guldbruna.
  7. Servera riset med kycklinglåren liggande på toppen.
  8. Salta efter smak.
25 augusti 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept