Båstadtoast med torr champagne

Båstadtoast med torr champagne
Foto: TV4

Ett surdegsbröd med pastej, jordgubbar och champagne - sommar i Båstad!

20 augusti 2010
4

Du behöver

  • 4 skivor surdegsbröd, ljust
  • 8 msk gåsleverpastej/terrin eller annan pastej
  • 2 dl balsamvinäger
  • 1 dl socker
  • smör
  • 12 st jordgubbar

Serveras med

  • 4 glas champagne, torr

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i smör tills brödet fått en gyllenbrun färg.
  2. Koka ihop och reducera ner vinägern med sockret till det fått en sirapslik konsistens.
  3. Bred på gåslevern på det stekta brödet.
  4. Skiva upp jordgubbar och lägg på toasten.
  5. Avsluta med att toppa med ”Vinägersirapen”.
  6. Avnjut tillsammans med ett glas kall, torr champagne.
Kommentera receptet

Fler goda recept