• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsstekt lax med frasigt pestotäcke och senapssås

1 röst
30 min
4
Ugnsstekt lax med frasigt pestotäcke och senapssås

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Basilika
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lax, (portionsbitar) skinn- och benfria
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl parmesanost, fint riven
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 1 citron, fint rivet skal

Senaps- och gräslökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Till servering:

  • kokt potatis
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och ställ kallt.
  3. Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra lätt.
  4. Blanda pankoströbrödet med parmesanosten, peston och citronskalet.
  5. Bred blandningen över laxfiléerna och tillaga i ugnen i ca 10–12 minuter. Laxen ska flika sig när den är klar.
  6. Servera laxen med den kalla såsen, potatis och ärtor.
16 april 2020