Ugnsstekt lax med frasigt pestotäcke och senapssås

Ugnsstekt lax med frasigt pestotäcke och senapssås

13 ingredienser

30 min

Ett otroligt gott och enkelt laxrecept, som passar perfekt till vardagsmiddag. Laxen blir extra god med det frasiga pestotäcket och den kalla senapssåsen som serveras till. Mums!

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 500 g lax, (portionsbitar) skinn- och benfria
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl parmesanost, fint riven
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 1 citron, fint rivet skal

Senaps- och gräslökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Till servering:

  • kokt potatis
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och ställ kallt.
  3. Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra lätt.
  4. Blanda pankoströbrödet med parmesanosten, peston och citronskalet.
  5. Bred blandningen över laxfiléerna och tillaga i ugnen i ca 10–12 minuter. Laxen ska flika sig när den är klar.
  6. Servera laxen med den kalla såsen, potatis och ärtor.