Ugnsstekt fläskkarré med potatiskrona

Ugnsstekt fläskkarré med potatiskrona
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsstekt fläskkarré med potatiskrona

9 ingredienser

För hungriga gäster.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,2 kg fläskkarré, med ben
  • salt
  • malen kryddpeppar

Potatiskrona:

  • 0,75 kg potatis, skalad och grovriven
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 purjolök, skivad

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås

Servera:

  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en ugnsform. Slå 3/4 dl vatten i botten på formen. Sätt in köttet mitt i ugnen.
  2. Krydda potatisrivet med salt och peppar. Rör ned mjölet och blanda med det mesta av purjon. Slå smeten i en smord och bröad ringform. Lägg på några tunna skivor margarin och ställ in formen bredvid köttet.
  3. Beräkna stektiden till ca 1 1/2 tim för köttet, 75° – 77° om man har termometer – 1 tim för potatisen.
  4. Skiva köttet. Vispa ur formen med lite buljong och slå skyn över. Vänd upp potatisen. Blanda såsen och slå över, garnera med purjo.