Ugnsrostad kyckling med chili och rosmarin serveras med en rostad ratatouille med bönor i. Servera gärna rätten med en skiva färskt lantbröd.
Se Paolo Roberto laga receptet
Ingredienser
Ugnsrostad kyckling
4 kycklingklubbor
1 torkad peperoncini
1,5 msk färsk rosmarin
1 klyfta vitlök
1 citron, rivet skal
olivolja
salt
peppar
Bönrataouille
350 g konserverade körsbärstomater
ca 400 g blandade bönor, sköljda
2 gula lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 aubergine
2 zucchini
1 torkad peperoncino, finsmulad
3 klyftor vitlök, finhackade
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
2 msk färsk timjan, hackad
olivolja
flingsalt
salt
svartpeppar
Gör så här
Kyckling
Smörj en stor ugnsform med olivolja. Lägg kycklingen i formen.
Blanda krossad peperoncino och finhackad rosmarin i en skål med lite olivolja, salt och peppar. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt citronriv.
Fördela kryddoljan på kycklingklubborna stek dem i 225 grader i 30-35 minuter. Ös då och då med oljan i formen. Kolla med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när de är klara.
Bönrataouille
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär alla grönsaker och lök (utom vitlöken) i stora bitar på cirka 3 cm. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö sedan över timjan, flingsalt och peppar. Sätt in i ugnen och rosta dem snabbt.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Tillsätt peperoncino och vitlök och fräs dem på låg värme, i ett par minuter, utan att de tar färg. Blanda i tomater, tomatpuré, lagerblad, salt och peppar och låt alltsammans puttra i 2 minuter. Rör sedan i de rostade grönsakerna och bönor. Koka ihop bön- och grönsaksröran i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.