Ugnsrostade kycklingklubbor med bönratatouille

koket.se
Ugnsrostade kycklingklubbor med bönratatouille
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Ugnsrostade kycklingklubbor med bönratatouille

24 ingredienser

45 m

Ugnsrostad kyckling med chili och rosmarin serveras med en rostad ratatouille med bönor i. Servera gärna rätten med en skiva färskt lantbröd.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ugnsrostad kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 torkad peperoncini
  • 1,5 msk färsk rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet skal
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Bönrataouille

  • 350 g konserverade körsbärstomater
  • ca 400 g blandade bönor, sköljda
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine
  • 2 zucchini
  • 1 torkad peperoncino, finsmulad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • olivolja
  • flingsalt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Kyckling

  1. Smörj en stor ugnsform med olivolja. Lägg kycklingen i formen.
  2. Blanda krossad peperoncino och finhackad rosmarin i en skål med lite olivolja, salt och peppar. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt citronriv.
  3. Fördela kryddoljan på kycklingklubborna stek dem i 225 grader i 30-35 minuter. Ös då och då med oljan i formen. Kolla med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när de är klara.

Bönrataouille

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär alla grönsaker och lök (utom vitlöken) i stora bitar på cirka 3 cm. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö sedan över timjan, flingsalt och peppar. Sätt in i ugnen och rosta dem snabbt.
  3. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Tillsätt peperoncino och vitlök och fräs dem på låg värme, i ett par minuter, utan att de tar färg. Blanda i tomater, tomatpuré, lagerblad, salt och peppar och låt alltsammans puttra i 2 minuter. Rör sedan i de rostade grönsakerna och bönor. Koka ihop bön- och grönsaksröran i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.