Ugnsrostade kycklingklubbor med bönratatouille

45 m
4
Spela video Ugnsrostade kycklingklubbor med bönratatouille
Foto: TV4

Ugnsrostad kyckling med chili och rosmarin serveras med en rostad ratatouille med bönor i. Servera gärna rätten med en skiva färskt lantbröd.

18 mars 2017
45 m
4

Du behöver

Ugnsrostad kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 1,5 msk färsk rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet skal
  • olivolja
  • salt och peppar

Bönrataouille

  • 350 g konserverade körsbärstomater
  • ca 400 g blandade bönor, sköljda
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 liten aubergine
  • 2 små zucchini
  • 1 torkad peperoncino, finsmulad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • olivolja
  • flingsalt, salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Kyckling
    Smörj en stor ugnsform med olivolja. Lägg kycklingen i formen.
  2. Blanda krossad peperoncino och finhackad rosmarin i en skål med lite olivolja, salt och peppar. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt citronriv.
  3. Fördela kryddoljan på kycklingklubborna stek dem i 225 grader i 30-35 minuter. Ös då och då med oljan i formen. Kolla med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när de är klara.
  4. Bönrataouille
    Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skär alla grönsaker och lök (utom vitlöken) i stora bitar på cirka 3 cm. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö sedan över timjan, flingsalt och peppar. Sätt in i ugnen och rosta dem snabbt.
  6. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Tillsätt peperoncino och vitlök och fräs dem på låg värme, i ett par minuter, utan att de tar färg. Blanda i tomater, tomatpuré, lagerblad, salt och peppar och låt alltsammans puttra i 2 minuter. Rör sedan i de rostade grönsakerna och bönor. Koka ihop bön- och grönsaksröran i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept