Ugnsräkor med vitlök

Ugnsräkor med vitlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsräkor med vitlök

5 ingredienser

Klassiska smaker kombinerade i en lyxig och enkel rätt. Formarna kan göras klara i förväg och gratineras till serveringen.

Ingredienser

portioner
  • 600-1000 g räkor med skal
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 75-100 g smör
  • 0,75 dl persilja, hackad
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna, den mindre mängden är lagom som entrérätt. Låt gärna några räkor ha huvudet kvar för garnering.
  2. Fördela räkorna i små portionsformar eller i snäckskal (kan köpas billigt i välsorterade varuhus).
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ned vitlök och persilja. Fördela smöret över räkorna och sikta över en aning ströbröd.
  4. Sätt in i ugnen så att de blir heta. Låt dem inte stå för länge, då blir de lätt sega! Servera med vitt bröd för att ta upp det goda smöret.