Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål

23 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g grönkål
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2 äpplen
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka. Repa och hacka grönkål. Fräs allt i margarin 10 minuter.
  3. Vispa under tiden ihop mjölk och mjöl, lite i taget. Knäck i ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör till sist ner salt.
  4. Lägg över rotfrukter och grönkål i en ugnsfast form. Häll över smeten och grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Klyfta äpplena tunt och dela salladslökarna på mitten. Fräs äpplen och lök i margarin några minuter tills de mjuknat. Servera till ugnspannkakan
Tips!
ViktVäktarna Bönburgare med majs och morot

Fler tips från WW ViktVäktarna

5 december 2018