I samarbete med WW ViktVäktarna

Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål

23 röster
40 m
4

Ugnspannkaka kan vara så mycket mer är den klassiska med fläsk. Denna vegetariska variant är fylld med potatis, morötter, palsternacka och grönkål. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Riv över lagrad ost innan ugnspannkakan sätts in i ugnen. Kom dock ihåg att lägga till SmartPoints för osten!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g grönkål
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2 äpplen
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 knippe salladslök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka. Repa och hacka grönkål. Fräs allt i margarin 10 minuter.
  3. Vispa under tiden ihop mjölk och mjöl, lite i taget. Knäck i ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör till sist ner salt.
  4. Lägg över rotfrukter och grönkål i en ugnsfast form. Häll över smeten och grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Klyfta äpplena tunt och dela salladslökarna på mitten. Fräs äpplen och lök i margarin några minuter tills de mjuknat. Servera till ugnspannkakan
Tips!
ViktVäktarna Bönburgare med majs och morot

Fler tips från WW ViktVäktarna

laddar fler recept...

Laddar fler recept...