Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål

Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål
Foto: WW ViktVäktarna

Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål

23

5 steg att laga

12 ingredienser

40 m

Ugnspannkaka kan vara så mycket mer är den klassiska med fläsk. Denna vegetariska variant är fylld med potatis, morötter, palsternacka och grönkål. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww ugnspannkaka med grönkål points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g potatis
  • 2 morot
  • 1 palsternacka
  • 200 g grönkål
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2 äpple
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka. Repa och hacka grönkål. Fräs allt i margarin 10 minuter.
  3. Vispa under tiden ihop mjölk och mjöl, lite i taget. Knäck i ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör till sist ner salt.
  4. Lägg över rotfrukter och grönkål i en ugnsfast form. Häll över smeten och grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Klyfta äpplena tunt och dela salladslökarna på mitten. Fräs äpplen och lök i margarin några minuter tills de mjuknat. Servera till ugnspannkakan
TIPS!
ViktVäktarna Bönburgare med majs och morot

Fler tips från WW ViktVäktarna