I samarbete med ViktVäktarna

Ugnspannkaka med kalkonbacon

30 m
4
Ugnspannkaka med kalkonbacon
Foto: ViktVäktarna
30 m
4

Du behöver

  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 8 dl mjölk 0,5%
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klipp bacon i mindre bitar.
  3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen 5 minuter.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
  5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med rivna morötter
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept