I samarbete med WW ViktVäktarna

Ugnspannkaka med kalkonbacon

20 röster
30 m
4
Ugnspannkaka med kalkonbacon
Foto: ViktVäktarna

Fläskpannkaka är en riktig vardagsklassiker som uppskattas av många. Här har vi gjort en magrare variant med kalkonbacon istället, men fortfarande full av smak.

SmartPoints per portion: 11

Tips! Servera gärna med lingonsylt. 1 msk ger 1 SmartPoints.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 8 dl mjölk 0,5%
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klipp bacon i mindre bitar.
  3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen 5 minuter.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
  5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med rivna morötter
Sponsrat
21 december 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept