• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnspannkaka med kalkonbacon

POPULÄRT
Ugnspannkaka med kalkonbacon
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Ugnspannkaka med kalkonbacon

6 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Fläskpannkaka är en riktig vardagsklassiker som uppskattas av många. Här har vi gjort en magrare variant med kalkonbacon istället, men fortfarande full av smak.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Servera gärna med lingonsylt.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 8 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • morot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klipp bacon i mindre bitar.
  3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen 5 minuter.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
  5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med rivna morötter
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat