I samarbete med WW ViktVäktarna

Ugnspannkaka med kalkonbacon

26 röster
30 m
4

Fläskpannkaka är en riktig vardagsklassiker som uppskattas av många. Här har vi gjort en magrare variant med kalkonbacon istället, men fortfarande full av smak.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Servera gärna med lingonsylt.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 8 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • morot
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klipp bacon i mindre bitar.
  3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen 5 minuter.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
  5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med rivna morötter
Sponsrat

Laddar fler recept...