Ugnsomeletter var vanliga förr och är väl värda att återupptäckas. Du kan variera stuvningen med räkor och sparris.
Ingredienser
3 dl mjölk
3 ägg
2 tsk vetemjöl
salt
svartpeppar
Stuvning:
1 förp musslor i vatten
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl musselspad + grädde
salt
peppar
3 msk dill, hackad
0,5 dl persilja, hackad
smör, till formen
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Koka upp mjölken och låt den svalna. Rör ut mjölet med lite av mjölken och vispa sedan ihop smeten med äggen och krydda. Slå smeten i en väl smörad ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull, späd med spad och grädde och koka 5 minuter.
Krydda och vänd ner musslor och dill. Slå stuvningen över omeletten och strö på persilja.