Ugnsomelett med musselstuvning

Ugnsomelett med musselstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsomelett med musselstuvning

14 ingredienser

Ugnsomeletter var vanliga förr och är väl värda att återupptäckas. Du kan variera stuvningen med räkor och sparris.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Stuvning:

  • 1 förp musslor i vatten
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl musselspad + grädde
  • salt
  • peppar
  • 3 msk dill, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Koka upp mjölken och låt den svalna. Rör ut mjölet med lite av mjölken och vispa sedan ihop smeten med äggen och krydda. Slå smeten i en väl smörad ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull, späd med spad och grädde och koka 5 minuter.
  3. Krydda och vänd ner musslor och dill. Slå stuvningen över omeletten och strö på persilja.