Ugnskassler med grön potatissallad

Ugnskassler med grön potatissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnskassler med grön potatissallad

14 ingredienser

En härlig sommarrätt med lite asiatisk smak. Salladen blir godast om den får stå en stund och dra.

Ingredienser

portioner
  • 8 kasslerkotletter, tunna kotletter
  • 230 g krossad ananas [1 burk]
  • 1 syltad ingefära (eller några stänk torkad)

sallad

  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 1 purjolök
  • 250 g frysta ärtor
  • 200 g majonnäs
  • 3-4 dl filmjölk
  • citron, saften
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på och låt kallna. Skala den och skär i skivor. Hacka lök, dill och persilja. Strimla purjon fint. Blanda med potatis och tinade ärter i en stor skål.
  2. Rör ihop majonnäs och filmjölk. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner den i salladen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kasslern på ett ugnssäkert fat. Blanda den lätt avrunna ananasen med hackad syltad ingefära och lägg på kasslerskivorna. Sätt in kasslern i ugnen och låt den bli genomvarm. Servera med salladen.