Ugnsfärs med ost

0 röster
6
Ugnsfärs med ost
Foto: TV4

En god färsrätt, där du steker allt i ugnen och slipper matos i köket.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 10 potatisar
  • 1 stor gul lök
  • salt, peppar och muskot
  • 2 dl mjölk

Färs:

  • 400 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 burk hela tomater
  • 1 paket bacon
  • ca 100 g ost, skivad
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala och skiva potatis och lök. Lägg potatis och lök i en lättsmord ugnsform. Krydda och slå på mjölken. Täck formen med folie. Sätt in mitt i ugnen 10 minuter.
  2. Blanda färsen med salt och peppar och ägg samt med spadet från tomaterna. Ta ut formen. Klicka färsen i stora bullar över potatisen. Platta till dem, täck med baconskivor, lägg över folien och fortsätt steka ca 40 min.
  3. Ta ut formen. Höj värmen till 250°. Lägg en tomat på varje färsbulle, täck med ostskivor och gratinera tills osten smält.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept