Ugnsbakade rödbetor med chèvre och örtpesto

Ugnsbakade rödbetor med chèvre och örtpesto

5 ingredienser

30 min

En superenkel och snabbfixad vegetarisk rätt som är perfekt på buffén eller till att ätas precis som den är, gärna med en bit bröd.

Svegro Örtpesto Grönkål

Örtpesto Grönkål

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg rödbeta, förkokta
  • 150 g chèvreost
  • bulgur [4 portioner]
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klyfta rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Krydda med lite salt och peppar och smula sedan stora bitar av chèvren ovanpå. Rosta i ugnen i 10 minuter eller tills osten börjar få fin färg.
  4. Tillaga bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Ta ut formen ur ugnen, blanda ner bulgur, skeda över peston och toppa med brutna bitar av valnötskärnor.