Ugnsbakade langos med avokado, picklad lök och vesterhavsost
14 ingredienser
2 h
Gör hemgjorda och lyxiga langos med picklad lök, avokado, gräddfil, tångkaviar och vesterhavsost.! Riktigt festligt och fantastiskt gott vegorecept till fredagsmys eller helgmiddag.
Tips! Hittar du ingen vesterhavsost funkar det fint med gruyère, eller annan favoritost, också!
Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och mosa med en gaffel.
Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten till en lag. Blanda tills sockret lösts upp. Finhacka lök och blanda ner i lagen, låt stå i kylen till servering.
Blanda ut jäst i fingervarmt vatten och blanda sedan ner den mosade potatisen, salt och 2 dl mjöl till en lös deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Dela degen i fyra bitar med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper penslat med 0,5 msk olja. Tryck ut till avlånga plattor inifrån och ut, strö över lite mjöl och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader och varmluft.
Pensla bort mjölet från langosen och sätt in plåten mitt i ugnen 4-5 minuter. Ta ut och pensla langosen med resterande olja och sätt in igen tills de är gyllene, 5-10 minuter.
Skiva avokado.
Toppa de varma langosen med gräddfil, avokado, picklad lök, tångcaviar och riv över ost.