Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino
Foto: Zeta

Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

7 ingredienser

30 m

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan!

Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca
Zeta balsamvinäger

Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca

Den här balsamvinägern har en mycket välbalanserad sötma och syra, med intensiv ton av torkad frukt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 färska fikon
  • 8 kvistar färsk timjan
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Vinägrett

  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta Pecorino Romano 6 mån, färskriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist.
  3. Häll på lite olivolja och stek mjuka i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Smaksätt med peppar.
  6. Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino.
TIPS!
Tips från Zeta!
Varm bruschetta med burrata

Tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer