Ugnsbakad Whisky-Snapper

Ugnsbakad Whisky-Snapper
Foto: Tv4

Ugnsbakad Whisky-Snapper

Av: The Acunda Fishing Lodge Crew

Från: Fiskedestination

8 ingredienser

40 m

Hel ugnsbakad fisk med lök, tomat och goda kryddor blir en riktigt god och rustik middag! Servera förslagsvis med förkokta och smörslungade grönsaker samt rotmos och en kall sommarsås.

Ingredienser

portioner
  • 1 red snapper [ca 2 kg rensad, alternativt 2 kg rensade abborrar]
  • salt
  • peppar
  • 200 g smör
  • 4 gula lökar
  • 4 tomater
  • fiskkrydda, valfri sort
  • 2 msk whisky

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rensa fisken men fjälla den inte. Salta rikligt inne i fisken och peppra lite. Lägg även in ett par klickar smör.
  3. Skala löken och skär den i klyftor. Lägg en klyfta gul lök inne i fisken.
  4. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Lägg även en tomatklyfta inne i fisken.
  5. Lägg fisken på sidan på ugnsfolie och skär en rad snitt i fiskens sida.
  6. Lägg resten av lökklyftorna och tomatklyftorna på fiskens sida. Krydda sedan fisken med valfri fiskkrydda.
  7. Fördela whiskyn jämt över fiskens sida.
  8. Knyt ihop ugnsfolien runt fisken till ett tätt foliepaket. Tillaga i ugnen ca. 20-25 minuter (bra innertemperatur i fisken är ca. 55-60 grader).