Ugnsbakad rotselleri med höstsvamp, kyckling och örtcrème

Ugnsbakad rotselleri med höstsvamp, kyckling och örtcrème

20 ingredienser

60 min

Höstens godaste smaker i en och samma rätt! Servera umamirik ugnsbakad rotselleri med kyckling och smörstekt svamp.

Tellicherry blackpepper krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Tellicherry Black Pepper från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Rotselleri

  • 1 rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1,5 tsk salt

Svamp

  • 200 g champinjoner
  • 200 g kantareller
  • 50 g smör
  • 1,5 tsk salt
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 kruka färsk persilja

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk matolja
  • 2 msk smör

Örtcrème

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl färskost
  • 1 tsk Santa Maria Garlic Paste (eller färsk riven vitlök)
  • 2 msk Santa Maria Basil Paste
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper

Gör så här

Rotselleri

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär bort skalet på rotsellerin och dela i 2-4 bitar.
  3. Gnid med olja och salt och baka i ugnen i ca 40-60 minuter. Rotsellerin är klar när den är mjuk hela vägen igenom men har lite kärna kvar.

Svamp

  1. Rensa och skär ner svampen i mindre bitar.
  2. Stek i en het panna med mycket smör. Smaka av med salt.
  3. Ta av svampen från plattan och blanda runt finhackad schalottenlök, gräslök och persilja.

Kyckling

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja och smör i en het panna till kycklingen får en fin yta.
  2. Baka klart i ugnen tillsammans med rotsellerin i cirka 10 minuter eller till innertemperaturen är 75 grader.

Örtcréme

  1. Blanda créme fraiche, färskost, vitlökspaste, basilikapaste och citronjuice i en skål.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tips! Toppa gärna rätten med färska örter för extra smak.
TIPS!
Kryddtips!
Tellicherry blackpepper krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer