Ugnsbakad potatis med tomater, rosmarin, vitlök och timjan

Christian Campogiani

Ugnsbakad potatis med tomater, rosmarin, vitlök och timjan

9 ingredienser

40 m

Ingredienser

portioner
  • 2 kg fast potatis, med skal
  • 1 kg körsbärstomater
  • 2 dl olivolja
  • 100 g vitlök, klyftor med skal
  • 15 g rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 g färsk timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tvätta av potatisen, torka med handduk och klyfta dom.
  3. Dela körsbärstomaterna.
  4. Ta nu en ugnsplåt med höga kanter och häll i potatisen ,tomaterna, olivoljan, vitlöksklyftorna, rosmarin, tomatpurén, timjan, salt och peppar.
  5. Blanda alltsammans och så in i ugnen. Grädda tills potatisen och tomaterna känns mjuka och har fått en gyllenbrun färg.
  6. Vitlöksklyftorna med skal kan vara heta när ni suger ut dom från skalet var försiktiga så att ni inte bränner er på tungan.