Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Ugnsbakad potatis med tomater, rosmarin, vitlök och timjan
Ugnsbakad potatis med tomater, rosmarin, vitlök och timjan
11
Spara
Av:
Christian Campogiani
,
Sergio Campogiani
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
40 m
Italiensk mat
Potatis
Ingredienser
2 kg fast potatis, med skal
1 kg körsbärstomater
2 dl olivolja
100 g vitlök, klyftor med skal
15 g rosmarin
1 msk tomatpuré
150 g färsk timjan
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 180 grader.
Tvätta av potatisen, torka med handduk och klyfta dom.
Dela körsbärstomaterna.
Ta nu en ugnsplåt med höga kanter och häll i potatisen ,tomaterna, olivoljan, vitlöksklyftorna, rosmarin, tomatpurén, timjan, salt och peppar.
Blanda alltsammans och så in i ugnen. Grädda tills potatisen och tomaterna känns mjuka och har fått en gyllenbrun färg.
Vitlöksklyftorna med skal kan vara heta när ni suger ut dom från skalet var försiktiga så att ni inte bränner er på tungan.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut