Ugnsbakad potatis med tomater, rosmarin, vitlök och timjan

40 m
8

Du behöver

  • 2 kg fast potatis med skal
  • 1 kg körsbärstomater
  • 2 dl olivolja
  • 100 g vitlöksklyftor med skal
  • 15 g rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 g färsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tvätta av potatisen, torka med handduk och klyfta dom.
  3. Dela körsbärstomaterna.
  4. Ta nu en ugnsplåt med höga kanter och häll i potatisen ,tomaterna, olivoljan, vitlöksklyftorna, rosmarin, tomatpurén, timjan, salt och peppar.
  5. Blanda alltsammans och så in i ugnen. Grädda tills potatisen och tomaterna känns mjuka och har fått en gyllenbrun färg.
  6. Vitlöksklyftorna med skal kan vara heta när ni suger ut dom från skalet var försiktiga så att ni inte bränner er på tungan.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept