Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

Abba Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås
Foto: Köket

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

9 ingredienser

25 min

Lax och spetskåls ugnsbakade tillsammans i en krämig citronsås. Den här rätten är så enkel och god att det nästan är löjligt! Servera med lite kokt potatis om du vill.

Abba Middagsklart Citronsås
Abba Middagsklart Citronsås produkt 2022

Abba Middagsklart Citronsås

Mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk. Abbas citronsås har blivit en favorit bland Sveriges barnfamiljer!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar lax (à 125 g)
  • 1 spetskål
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
  • 375 g Abba Middagsklart Citronsås (XL)
  • gräslök, hackad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • ev potatis, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
  3. Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  4. Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och eventuellt kokt potatis.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Citronbakad lax

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk.

Läs mer