Ugnsbakad kyckling med citron

Knorr Ugnsbakad Kyckling med Citron
Foto: Knorr

Ugnsbakad kyckling med citron

9 ingredienser

40 min

Kyckling är den perfekta vardagsmaten till hela familjen. Här är den ungsrostad med butternutpumpa och sötpotatis - mer färg och mer variation på maten!

Knorr tipsar!
Knorr Zero Salt Vegitable buljong

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med Zero Salt buljongtärning från Knorr. Hitta smaker här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 citroner, juice och rivet skal
  • 6 msk olivolja
  • 2 Knorr grönsaksbuljongtärning Zero Salt
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 500 g kycklinglår, urbenade (gärna med skinn på)
  • 500 g sötpotatis, tvättad och skuren i fjärdedelar
  • 500 g butternutpumpa, tvättad och skuren i bitar
  • 3 rödlökar, skalade och skurna i fjärdedelar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tillsätt citronsaft och rivet skal i en skål, smula ner grönsaksbuljongtärning från Knorr, hackad rosmarin, timjan och olivolja. Blanda väl.
  3. Skölj kycklinglåren och torka av dem. Skär i stora bitar och lägg på en ugnsplåt.
  4. Blanda citronsaftsmarinaden tillsammans med alla grönsaker och sötpotatis. Lägg över allt på samma plåt som kycklingen.
  5. Rosta i ca 30 minuter eller tills fått fin färg.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr One pot citronkyckling med ris

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer