Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis

koket.se
Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis

17 ingredienser

En lyxigare variant av klassikern falukorv i ugn - här varvas den med zucchini, tomat, citronskal, dijon och grädde. Toppa med nyriven parmesan och servera med klyftpotatis. Ugnen gör hela jobbet åt dig i denna rätt, smidigt och smart!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

Ugnsbakad falukorv

  • 400 g zucchini, skivad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 knippe timjan
  • 1 citron, skalet
  • 600 g falukorv, skivad
  • 4 tomater, skivade
  • 1 gul lök, skalad och tunt skivad
  • 2 dl grädde
  • 100 g parmesanost, nyriven
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostad klyftpotatis

  • 600 g fast potatis
  • salt
  • olivolja
  • 1 salladslök, tunt skuren

Garnering

  • körvel plockad

Gör så här

  1. Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft i ca 25 minuter. Blanda upp med tunt skivad salladslök vid servering.
  2. Blanda zucchinin med dijonsenap, citron och repad timjan ordentligt. Salta.
  3. Varva korv, tomat, zucchini och lök i en ugnsform. Ringla över lite olivolja samt svartpeppar. Slå i grädden och gratinera i ugnen på 225 grader varmluft, ca 25 minuter.
  4. Riv parmesan över falukorven och garnera med körvel vid servering.