Tzatziki med mynta och dill

Siri Barje 2016

Tzatziki med mynta och dill

12 ingredienser

30 m

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0,5 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe dill
  • 2 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Dela gurkan, kärna ur den och riv den på den grova sidan på rivjärnet. Lägg i en sil, salta ordentligt och blanda runt. Låt stå i minst 15 minuter och krama sedan ur allt vatten.
  2. Blanda gurka med yoghurt, riv ned vitlök samt tillsätt honung, balsamvinäger, en skvätt citronsaft samt 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka mynta och dill, blanda ned hälften i tzatzikin och spara den andra hälften till servering. Låt tzatzikin stå kallt i 10 minuter.
  4. Servera med resterande örter, olivolja samt sesamfrön.