Tunnbrödsnittar med ajvar och burrata

Podravka Tunnbrödsnittar med burrata och ajvar
Foto: Angelica Söderberg

Tunnbrödsnittar med ajvar och burrata

6 ingredienser

10 m

Snabba snittar som är galet goda och passar perfekt till nyår. Prov Podravkas ajvar som finns både som stark och mild.

Syrad/ picklad rödlök:
Skiva två röda lökar. Blanda 1 dl ättiksprit, 2 dl strö socker och 3 dl vatten. Lägg i den tunt skivade löken. Låt stå i kyl i minst en timme.

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken
  • 1 skiva tunnbröd
  • 3-4 msk Podravka Ajvar stark
  • 2 burrata
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl picklad rödlök
  • ärtskott, till dekoration

Gör så här

  1. Skiva burratan i lagom stora bitar och hacka valnötterna.
  2. Bryt tunnbrödet i 10-15 bitar. Stryk på ajvar, burrata och toppa med picklad rödlök, valnötter och ärtskott.
TIPS!
Edin Dzemat

Sugen på fler recept med ajvar?

[Se när kocken Edin Dzemat lagar enkla rätter med ajvar!](https://www.koket.se/edin-dzemats-basta-tips-med-ajvar)