Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

koket.se
Tunnbrödrulle med korv och räksallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

19 ingredienser

40 m

En älskad klassiker i proffskock-version! Merquezkorv, snabbsyrad gurka, potatismos och krämig räksallad med körvel, dill, citron och ängsyra.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Snabbsyrad gurka

  • 1 gurka, slarvskalad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

potatismos

  • 500 g fast potatis
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Räksallad

  • 400 g räkor utan skal
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g färsk ängsyra
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, skalet
  • salt

Servering

  • 8 tunna merquezkorvar
  • 8 tunnbröd
  • isbergssallad, i mindre bitar

Gör så här

Snabbsyrad gurka

  1. Skiva gurkan tunt på mandolin. Vispa ättika, socker och vatten så det löser sig. Lägg ner gurkan och låt ligga så länge som möjligt. Gärna över natten.

Potatismos

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa potatisen och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt.

Räksallad

  1. Skala räkorna och hacka alla örterna. Blanda alla ingredienser till en röra och smaka av med salt.

Servering

  1. Snitta korven liten så blir det fint och korven blir klar lite snabbare. Grilla eller stek korvarna tills dom är klara i mitten. Ett par minuter på varje sida.
  2. Lägg isbergssallad, potatismos, gurkan, räksallad och korven i tunnbröd och vik ihop.