Tryfferade minikroppkakor

Du behöver

  • 350 g potatis, helst King Edward
  • 75 g vetemjöl
  • 2 äggulor
  • salt, vitpeppar från kvarn
  • lite riven muskot

Tryffelsmör (görs helst dagen innan)

  • 50 g smör, rumstempererat (saltat eller extra saltat efter tycke och smak)
  • ca 100 g färsk mogen riven tryffel
  • citron
  • socker
  • vitpeppar
  • worchestershiresås

Gör så här

  1. Tryffelsmör
    Rör in kryddorna och den rivna tryffeln i smöret. Rulla små sojabönstora kulor av smöret, frys gärna smörkulorna.
  2. Minikroppkakor
    Skala och koka potatisen i lätt saltat vatten. Pressa genom en potatispress, låt den svalna något.
  3. Rör i vetemjölet, äggulor salt, vitpeppar och muskot efter smak.
  4. Blanda till en smidig deg, rulla degen till en liten smal limpa. Skär limpan i ca 1,5 cm tjocka skivor. Gör en liten fördjupning i mitten för de frysta tryffelsmörskulorna. Vik ihop till en liten boll.
  5. Kokas, sjudes försiktigt i rikligt med lättsaltat vatten tills de flyter upp.
Kommentera receptet

Fler goda recept