Tryfferad Parfait

0 röster
30 m + tid i frys
4

Parfait med smak av cognac och tryffel. Servera gärna med årstidens frukt eller bär och mandelflarn.

Visa mer
30 m + tid i frys
4

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 65 g socker
  • 2 cl armagnac eller cognac
  • 50-60 g färsk mogen tryffel, riven

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt och ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och socker i en bunke över ett varmt vattenbad tills det blir en tjockflytande smet (du ska kunna skriva dit namn i smeten) Ta bort smeten från värmen och ställ i ett kall vattenbad, gärna med is i. Fortsätt vispa tills smeten kallnat helt.
  3. Rör försiktigt, med en slev så parfaiten blir så fluffig som möjligt, ner den lättvispade grädden, armagnac eller cognac och den rivna tryffeln.
  4. Fyll i portionsformar, täck över med gladpack och frys dem över natten.
7 oktober 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept