Tryfferad jordärtskockspuré med lättrökt sillkaviar

Lyxig förrätt/smårätt med len jordärtskockspuré och riven tryffel. Serveras i små portionsskålar.

29 september 2017

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 50 g mandelpotatis
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 3 msk citronsaft
  • 1 klyfta färsk vitlök, pressad
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 60 g färsk mogen riven tryffel
  • sillkaviar

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockor och mandelpotatisen i jämnstora bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15-20 min. Häll bort vattnet, låt ånga av en stund på eftervärmen så att inte purén blir vattnig.
  2. Mixa jordärtskockorna, potatisen med färskosten, citronsaft och vitlöken. Tillsätt slutligen den rivna tryffeln. Servera gärna i portionsskål/ snyggt glas, toppa med sillkaviar.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept