Tris di pizza bianca

Tris di pizza bianca
Foto: TV4

Tris di pizza bianca

Av: Pamela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

60 m

Tre pizzor med olika topping! Potatis- och rosmarinpizza, päron- och ädelostpizza och kronärtskockspizza.

Dryck: Prosecco Millesimato

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pizzabotten

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 20 g salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 4 dl durumvetemjöl

Topping med potatis

  • 3 fasta potatisar
  • 2 krm flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin

Topping med päron

  • 1 päron
  • 150 g ädelost (t ex Saint Agur)
  • 3 kvistar timjan

Topping med kronärtskocka

  • 350 g kronärtskockshjärta [1 burk]
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g coppa

sallad

  • 50 g rucolasallad
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g körsbärstomater

Gör så här

Pizzabotten

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt och rör om. Tillsätt mjölet lite i taget. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen och lägg på bakplåt med bakplåtspapper och förgrädda pizzan i 5 minuter.
  3. Fördela olika toppings över pizzan och grädda i ca 10-15 minuter till.

Potatistopping

  1. Skär potatisen i tunna skivor och fördela dem på pizzadegen. Ringla över flingsalt och rosmarin.

Pärontopping

  1. Skär päronen i tunna skivor och fördela dem på pizzadegen. Lägg på mögelost och ringla över timjan.

Kronärtskockstopping

  1. Mixa kronärtskockorna, olja, salt, och vitlök i en matberedare. Fördela röran på pizzadegen. Lägg på coppa efter att pizzan har gräddats i ugnen.
  2. Servera olika pizzabitar tillsammans med salladen.