• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tre varianter av tzatziki

Tre varianter av tzatziki
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Tre varianter av tzatziki

4 steg att laga

18 ingredienser

10 m

Tzatziki är alltid lika uppskattat och passar till det allra mesta. Det bästa är att den går att variera i oändlighet, bara fantasin sätter gränser. Här är tre tips på smaksättning. Smaksättningarna har inga SmartPoints så oavsett vilken du väljer att göra så blir alla tre varianter 5 SmartPoints per portion.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww tre varianter av tzatziki points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

4 portioner

Tzatziki grundrecept

  • 0,5 gurka
  • 3 dl grekisk yoghurt

Med mynta

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 knippe färsk mynta
  • salt
  • peppar

Med pepparrot och dill

  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 dl färsk dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Med smak av Indien

  • 8 rädisor
  • 1 tomat
  • 0,5-1 msk garam masala
  • 0,5 msk honung
  • 1 knippe färsk koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tzatziki grundrecept
    Skala gurka, dela på längden och skrapa ut kärnhuset med en sked. Riv grovt på ett rivjärn. Blanda med grekisk yoghurt.
  2. Med mynta
    Blanda ner pressad vitlök, socker och grovhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Med pepparrot och dill
    Blanda ner riven pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Med smak av Indien
    Blanda ner tunt skivade rädisor, tärnad tomat, garam masala, honung och grovhackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna