I samarbete med ViktVäktarna

Tre varianter av tzatziki

10 m
4
Tre varianter av tzatziki
Foto: ViktVäktarna

Tzatziki är alltid lika uppskattat och passar till det allra mesta. Det bästa är att den går att variera i oändlighet, bara fantasin sätter gränser. Här är tre tips på smaksättning. 

SmartPoints/port: 5

Smaksättningarna har inga SmartPoints så oavsett vilken du väljer att göra så blir alla tre varianter 5 SmartPoints per portion.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

14 juni 2017
10 m
4

Du behöver

Tzatziki grundrecept

  • 0,5 gurka
  • 3 dl grekisk yoghurt, 10%

Med mynta

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk socker
  • 1 knippe mynta
  • salt och peppar

Med pepparrot och dill

  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt och peppar

Med smak av Indien

  • 8 rädisor
  • 1 tomat
  • 0,5-1 msk garam masala
  • 0,5 msk honung
  • 1 knippe färsk koriander
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tzatziki grundrecept
    Skala gurka, dela på längden och skrapa ut kärnhuset med en sked. Riv grovt på ett rivjärn. Blanda med grekisk yoghurt.
  2. Med mynta
    Blanda ner pressad vitlök, socker och grovhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Med pepparrot och dill
    Blanda ner riven pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Med smak av Indien
    Blanda ner tunt skivade rädisor, tärnad tomat, garam masala, honung och grovhackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna