I samarbete med WW ViktVäktarna

Tre varianter av tzatziki

8 röster
10 m
4

Tzatziki är alltid lika uppskattat och passar till det allra mesta. Det bästa är att den går att variera i oändlighet, bara fantasin sätter gränser. Här är tre tips på smaksättning. Smaksättningarna har inga SmartPoints så oavsett vilken du väljer att göra så blir alla tre varianter 5 SmartPoints per portion.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

Tzatziki grundrecept

  • 0,5 gurka
  • 3 dl grekisk yoghurt

Med mynta

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 knippe färsk mynta
  • salt
  • peppar

Med pepparrot och dill

  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 dl färsk dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Med smak av Indien

  • 8 rädisor
  • 1 tomat
  • 0,5-1 msk garam masala
  • 0,5 msk honung
  • 1 knippe färsk koriander
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tzatziki grundrecept
    Skala gurka, dela på längden och skrapa ut kärnhuset med en sked. Riv grovt på ett rivjärn. Blanda med grekisk yoghurt.
  2. Med mynta
    Blanda ner pressad vitlök, socker och grovhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Med pepparrot och dill
    Blanda ner riven pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Med smak av Indien
    Blanda ner tunt skivade rädisor, tärnad tomat, garam masala, honung och grovhackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...